Foredragsholdere
 

Torgeir Waterhouse

Foruten å inneha rollen som direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, er Torgeir Waterhouse en av IT-bransjens mest profilerte og engasjerte samfunnsdebattanter.

Enten temaet er samfunnets behov for utbygging av superraskt fiberbredbånd, debatten rundt datalagringsdirektivet eller kampen mot kopisperrer så er det gjerne Waterhouse sitt navn som dukker først opp i Google. Waterhouse er blitt en av Norges mest profilerte eksperter på Digital Rights Management, (DRM).
Waterhouse har nemlig jobbet iherdig med spørsmål knyttet til opphavsrett og digitale medier. Dagens Næringsliv vurderte i 2007 at han spilte «en nøkkelrolle da datagiganten Apple ga opp å tvinge musikkfans som ønsket å bruke nedlastingstjenesten Itunes, til også å holde seg med Ipod fremfor andre mp3-spillere.» Innsatsen medførte at Waterhouse i 2007 av tidsskriftet Managing Intellectual Property ble utvalgt som en av verdens 50 ledende personer innen immaterielle rettigheter.

Siden februar 2010 har han vært direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge. Torgeir Waterhouse var seniorrådgiver med ansvar for IKT og media i Forbrukerrådet 1998–2008, hvor han arbeidet med Napster-saken og frontet Forbrukerrådets arbeid for å åpne opp forretningsmodellene i musikkbransjen og bekjempe kopisperrer og innelåsende DRM-løsninger hos aktører som Sony og Apple.
Torgeir Waterhouse var blant de første aktørene i fildelingsdebatten i Norge. Waterhouse støttet Telenors beslutning om å ikke stenge forbindelsen til Pirate Bay, under henvisning til at denne type sanksjoner er retts- og politioppgaver som ikke skal pålegges teleoperatørene.

Torgeir Waterhouse har også opptrådt som en profilert bransjetalsmann mot datalagrings-direktivet. Da Arbeiderpartiet fremmet forslag til Stortinget om implementering, omtalte Waterhouse partiet som «desperate», og uttalte at direktivet truer både personvernet og kildevernet.

Waterhouse har også målbåret IT-bransjens ønske om utbygging av superraskt fiber-bredbånd, tross rapporter om store kostnader i denne utbyggingen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Tilbake
© 2017 Watchcom Security Group AS·www.watchcom.no·Phone (+47) 22 45 91 50
Watchcom bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider til bl.a. statistikk og skjemaoppdateringer. Ved å gå inn på nettstedet samtykker du til at det lagres cookies i din nettleser, dersom du selv ikke endrer innstillingene i nettleseren.