PreParanoia - Language: Norwegian

Erlend Andreas Gjære - PreParanoia

Erlend Andreas Gjære er spesialist på sikkerhet og folk, og arbeider med bevisstgjøring, opplӕring, kultur og endring som varer.

Erlend har mastergrad i informatikk fra NTNU, er sertifisert IS027001 Lead Implementer, og har blant annet erfaring fra flere år som forsker og ansvarlig for sikkerhet blant ansatte i SINTEF-konsernet. Nå er han grunder og daglig leder i Secure Practice AS.  

 

Brukerne er ikke fienden

De færreste ansatte tenker på sikkerhet som et mål i seg selv – folk flest ønsker å gjøre en god jobb, og være produktive. Men sikkerhet kan iblant føles som et hinder som gjør at folk finner risikable omveier. Ved sikkerhetsbrudd er det dermed enkelt å gi brukerne skylda, særlig dersom de ikke har fulgt våre ekspertråd og regler.

I dette foredraget vil vi se hvordan man får brukerne til å spille på lag med sikkerhet. Se hvordan kan vi skape gode brukeropplevelser som gjør at det sikreste valget også blir det mest naturlige. Lær hvordan kan vi bruke gamification til å motivere de som i utgangspunktet er minst interessert i sikkerhet. Forstå hvordan samtaler om sikkerhet bidrar til en positiv sikkerhetskultur, som styrker seg selv året rundt. 

PreParanoia Program 2018